KINESITHERAPIE TIELT 'Behandeling door Beweging'

Over mezelf

Sofie Barbier - Wie ben ik?

In 2011 studeerde ik af als Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de UGent, met afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen. Tijdens mijn studie behaalde ik ook het diploma voor gespecialiseerde taping (2011, Brugge).

Na mijn opleiding kinesitherapie ging ik werken in een groepspraktijk te Brugge, waar ik ervaring opdeed in verschillende onderdelen van ons vakgebied en ondertussen mijn postgraduaatopleiding Manuele therapie kon volgen aan de UGent. Ik behaalde mijn diploma in 2012.

In hetzelfde jaar behaalde ik ook het diploma Manuele lymfedrainage ad vodder aan de Virginia Cool School te Antwerpe.

Als gespecialiseerde kinesitherapeut vind ik het uitermate belangrijk om te blijven bijscholen. Enkel op deze manier kan je steeds blijven streven naar de beste oplossing voor de klachten van je patiënten.

In 2014 en 2015 volgde ik de tweejarige opleidig Myofasciale therapie bij Trigger, BMST te Oostkamp.

 

In 2015 opende ik mijn eigen praktijk in de Bruggestraat te Tielt. Waar ik tot op heden fulltime aan het werk ben samen met mijn collega Hanna Vanluchene.

 

Mijn bijzondere interesse gaat uit naar de behandeling van rug- en nekklachten, sportkinesitherapie, aandoeningen van de extremiteiten zoals de heup, knie, schouder, elleboog, pols, e.d., post-operatieve behandeling en reconditionering. Ik hecht een groot belang aan het geven van juiste informatie aan de patiënt aangaande hun klachten, een goede raadgeving en ergonomisch advies, analyse van specifieke (sport)bewegingen zodoende een geïndividualiseerd oefenprogramma kan worden opgesteld.

 

Zelf vind ik sporten en het onderhouden van lichamelijke activiteit een belangrijk onderdeel in onze levensstijl. Daarom ga ik graag zwemmen en fietsen. Als ik kan neem ik ook graag deel aan sportactiviteiten (zoals loopwedstrijden, voetbal, ...) als kinesitherapeut om de verzorging van spelers te kunnen voorzien.

Hanna Vanluchene - Wie ben ik?

In 2016 studeerde ik af aan de Universiteit van Gent als master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie bij musculoskeletale aandoeningen. Tijdens mijn studies deed ik ervaring op tijdens talrijke stages, onder meer op Erasmus in Denemarken. Aansluitend volgde ik een postgraduaat Manuele Therapie (UGent 2017), als verdieping en verbreding op mijn basisopleiding.

 

Onder het motto levenslang studeren, startte ik in januari 2018 mijn tweejarige opleiding bij Trigger vzw. Hierdoor worden mijn vaardigheden bijgeschaafd over myofasciale aandoeningen en dry needling. Tussentijds volg ik ook verschillende bijscholingen om up-to-date te blijven over de meest recente behandeltechnieken.

 

 

In mijn vrije tijd ga ik zelf graag sporten, dan kan je mij vinden op de piste waar ik aangesloten ben bij AV Molenland. Daarnaast speel ik ook recreatief badminton en verken ik graag de wereld.

Samen met Sofie sta ik elke dag voor jullie klaar om een revalidatieschema op te stellen

op jouw maat.

 

Behandelingsmethode:

Als gespecialiseerde therapeuten vinden wij het belangrijk om samen met de patiënt naar een goede oplossing te zoeken. We streven er naar om op een wetenschappelijk onderbouwde manier naar de primaire oorzaak van de symptomen te zoeken en deze vervolgens te behandelen.

 

Bij de aanvang van de eerste behandeling wordt steeds een uitgebreid vraaggesprek gevoerd. Op deze manier kunnen we een gericht kinesitherapeutisch onderzoek afnemen. Na het stellen van de diagnose maken we een geïndividualiseerd behandelplan met specifieke doelstellingen op.

 

Tijdens de behandelingen wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken uit de kinesitherapie en manuele therapie, gecombineerd met specifieke oefentherapie en indien nodig een thuisprogramma.

Behandeling in de praktijk en/of aan huis. Telkens op afspraak.

 

KINESITHERAPIE TIELT

'Behandeling door Beweging'

 

Sofie Barbier

Bruggestraat 2, 8700 Tielt

Tel: +32 472/23 45 19

sofie_barbier@hotmail.com

Copyright © All Rights Reserved