De rol en positie van de sportkinesitherapeut neemt vandaag in de sportwereld een steeds grotere en belangrijkere plaats in. Enerzijds voor de behandeling van acute sportspecifieke blessures en chronische klachten, maar zeker ook bij preventie en advisering van sporters.


Naast klassieke kinesitherapie en manuele therapie behandelen we sportblessures met individueel aangepaste oefentherapie en functionele training. We hebben voornamelijk aandacht voor het sportspecifiek karakter van de revalidatie. Op deze manier bouwt de sporter op een rustige manier op tot competitieniveau en krijgt hij aangepast trainingsadvies die voor een correcte en goede sporthervatting zorgt.


Advies en preventie geven aan de sporter spelen tijdens deze revalidatie ook een belangrijke rol. Techniekaanpassing, het geven van advies aangaande het uitvoeren van de sport, nagaan van het materiaalgebruik, correcte houding, loopanalyse,... zorgen er voor dat recidieven worden voorkomen.Enkele typische voorbeelden van sportletsels:

- Spierlestels: spierverrekking, spierscheur

- Scheur in de voorste kruisband ter hoogte van de knie

- Meniscusletsels

- Luxaties ter hoogte van de heup, schouder

- Kraakbeenletsels

- Sprain/verstuiking van het enkelgewricht